Sales Manager Leisure & Travel

Solliciteer nu

Sales Manager Travel & Leisure

Full-time · Gent

Jij bent een commerciële dealmaker in de vrijetijds- en reissector. Je weet partners in deze branche samen met je team proactief te benaderen en door middel van consultative selling, commerciële win-win situaties te creëren voor Talpa eCommerce, de consument en de partners. Je werkt aan het opbouwen van duurzame relaties met zowel bestaande als nieuwe partners zonder daarbij de commerciële korte-termijn doelstellingen uit het oog te verliezen. Je weet wat er speelt in de markt, begrijpt de uitdagingen van onze partners en weet daar passende oplossingen voor te bieden. Complexe salestrajecten zie je als een uitdaging.

Herken jij jezelf hierin en ben je nieuwsgierig naar deze functie? Lees dan snel verder!


Ooit was de kassa bij de ingang de enige plek waar je een toegangskaartje voor een pretpark, dierentuin of evenement kocht. Talpa eCommerce heeft hier met haar unieke veilingsmechanisme verandering ingebracht en is uitgegroeid tot de grootste internationale data-driven e-commercespeler binnen Nederland en België.

Wie zijn we?

Werken bij Talpa eCommerce is leuk en uitdagend! Wij zijn een internationale, data-driven e-commercespeler in de vrijetijds-, retail- en reissector. Met de veilingsites VakantieVeilingen, VavaBid, Aladoo/GoWinIt en Slajeslag en de dealsite Actie van de dag maakt Talpa eCommerce online shoppen leuker en spannender voor consumenten in België, Nederland en Duitsland.

Via onze platformen bieden wij onze klanten vrijetijd gerelateerde producten en alles waar zij met een voucher terecht kunnen: van dierentuinen en pretparken, tot wellness centra, theaters, festivals, weekendjes weg en complete vakanties. Wij maken gebruik van big data en market intelligence om de juiste producten op de juiste momenten onder de aandacht te brengen. Zo creëren wij nieuwe verkoopkanalen voor onze partners: topmerken uit de vrijetijds-, retail- en reiswereld.

Ons unieke veilingmechanisme is een onderscheidende fun-factor (gamification) in de e-commerce markt. Door een verrassend aanbod tegen een scherpe prijs aan te bieden, scoren onze klanten altijd een goede deal of bepalen zij zelf de prijs (dynamic-pricing).

Met 1 miljoen biedingen per maand is VakantieVeilingen.be het grootste veilingplatform van België in de vrijetijdssector. Wij werken met een jong en enthousiast team vanuit het Meet District in de Ghelamco arena in Gent. Work Hard, Play Hard is ons motto! Nood aan pauze? Daag je collega’s uit voor een spelletje pingpong of loop even naar koffiebar. Oh en op vrijdag trekken we al eens graag een flesje cava open.  

Waar kom je terecht en wat zijn jouw werkzaamheden?

Talpa eCommerce maakt online shoppen leuker en spannender met haar aanbod van veiling- en deal sites in België, Nederland en Duitsland.

Als Sales Manager België realiseer je strategische partnerships met grote partners in de Belgische Travel, Leisure & Entertainment markt en weet je het salesproces en –team naar een hoger niveau te tillen zowel voor nationale merken als lokale partners.

Onze medewerkers krijgen (en nemen) veel verantwoordelijkheid. Met een nuchtere kijk en een no-nonsense aanpak gaan we samen vastberaden voor groei. De sfeer is los en gemakkelijk met een sterke teamgeest zonder “negen tot vijf mentaliteit”. Iedereen heeft zijn/haar eigen kwaliteiten en weet deze direct in te zetten als onderdeel van het team. We vragen veel van onze medewerkers: creativiteit, dynamiek, kennis en inzet. Maar we geven er ook veel voor terug, want #togetherweplaytowin.

Als Sales Manager België rapporteer je aan de Commercial Director en vorm je samen met de Sales Manager Nederand (leisure markt NL) en de Manager Buying & Supply Chain (inkoop fysieke producten) het commerciële management team. Je bent verantwoordelijk voor alle B2B Sales activiteiten op de Belgische Travel, Leisure & Entertainment markt en bepaalt samen met je collega's uit het commerciële MT een succesvolle sales strategie voor deze markt. Je geeft leiding aan het Belgische sales team (+/- 5 FTE).

Je gaat voor het benutten van kansen en bent target-gedreven, creatief, ondernemend, overtuigend en een echte netwerker. Je blinkt uit in consultative selling en zo stuur je je team resultaatgericht en doeltreffend richting de vooropgestelde doelstellingen. Je leidt en ontwikkelt het jonge, ambitieuze sales team.

Samen met de afdelingen Category & Operations (assortiment) en Marketing (B2C) ben je verantwoordelijk voor de successen rondom alle veilingen en deals. Op onze platformen draait om verrassende en goede content. Zo voelt iedereen zich een winnaar.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een prachtige uitdaging om onze E-commerce business verder te laten groeien;

 • Natuurlijk word je maandelijks beloond met een goed salaris;
 • Een goede bonusregeling;
 • Maaltijdcheques en hospitalisatie verzekering;
 • Een bedrijfswagen en tankkaart;
 • Een veelzijdige, afwisselende functie met enthousiaste collega's, in een leuke veranderingsgerichte organisatie;
 • Volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen, onder andere via de Talpa Academy en individuele trainingen;
 • Leuke team building activiteiten. Die zijn trouwens geheel vrijblijvend. Ben je erbij? Leuk! Liever niet? Geen punt, we waarderen ieders keuze.

Wat verwachten wij van jou?

Strategisch en commercieel ingesteld zijn is een must. Net als je ondernemende capaciteiten om samen met jouw team succesvol te zijn. Je krijgt en neemt de eindverantwoordelijkheid voor een afdeling waar meteen duidelijk wordt wat de resultaten zijn van goede onderhandelingen en consultative selling in de resultaten van de veilingen en deals. Daarnaast heb je:

 • Minimum bachelor denk- en werkniveau;
 • 5-10 jaar relevante werkervaring in een zelfstandige commerciële functie;
 • 2-3 ervaring in het aansturen van een sales team;
 • Ervaring met complexe/strategische sales trajecten;
 • Bij voorkeur ervaring en een netwerk in de Leisure branche;
 • Je bent vlot tweetalig (NL/FR) in gebruik en Engels schrikt je niet af;
 • Je wordt sterk gedreven door het behalen van commerciële resultaten;
 • Je toont initiatief en bent overtuigend;
 • Je hebt een aantoonbaar track record in consultative selling en new business development;
 • Je voelt je thuis in een snel veranderende omgeving;
 • Je bent gewend om zelfstandig te werken maar bent ook zeker een team player;
 • Je hebt een rijbewijs.

Is dit een uitdaging waar je enthousiast van wordt? We ontvangen graag je cv met korte motivatie!

Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast over deze rol en wil je ons team komen versterken als Sales Manager Travel & Leisure?  Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Stuur via onderstaande knop 'solliciteer nu' jouw CV en motivatiebrief en wie weet maak je binnenkort deel uit van ons team!

Heb je nog vragen over de functie of de procedure? Mail dan naar recruitment@emesa.nl.

Iedere vorm van acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie: check onze company website www.emesa.nl of onze labels www.vakantieveilingen.nl, www.vakantieveilingen.be
www.vavabid.bewww.actievandedag.nl,
 www.actievandedag.be, www.gowinit.de en www.slajeslag.nl.

Hier ga je werken

Talpa eCommerce (Emesa), onderdeel van Talpa Network, is als toonaangevend e-commercebedrijf marktleider in de Benelux op het gebied van dynamic pricing in de vrijetijds- en reissector. VakantieVeilingen.nl is daarvan het meest bekend, maar ook ActievandeDag.nl en SlaJeSlag.nl scoren bijzonder goed. Het veilingsysteem is een van de belangrijkste drijver achter het grote succes van de labels van Talpa eCommerce. Sinds Emesa in 2017 werd overgenomen door Talpa Network - onder meer eigenaar van SBS6, Veronica, Net5, Radio 538, Radio 10 en magazine LINDA. - verzekerde het zich niet alleen van enorme financiële slagkracht, maar ook van legio neiuwe, creatieve mogelijkheden en een ongekend marketingbereik voor haar labels. 

Talpa eCommerce (Emesa) is zeer actief op het gebied dat zij zelf treisure noemen; travel, leisure en entertainment. Een enorme markt, waar feitelijk alles onder valt waar men een kaartje voor moet kopen: van dierentuinen en pretparken, tot welnesscentra, theaters, fesitvals en weekendjes weg - en alles daartussenin. Door relevante klantgroepen aan te boren en via verschillende labels en kanalen wervende campagnes te voeren, is Talpa eCommerce (Emesa) voor haar klanten van grote toegevoegde waarde. Het unieke veilingsmechanisme is een onderscheidende fun-factor in de e-commercemarkt, en zorgt ervoor dat consumenten zich meer winnaar dan klant voelen.